Pentagon Romania - PTG
Distribuitor autorizat al produselor Fein.

"Întotdeauna soluția potrivită "® - Din 1991!

Fein


Firma noastra este distribuitor autorizat al produselor profesionale marca Fein.

Fein produce scule electrice profesionale pentru prelucrari metalice in industrie si auto.
Solutii profesionale cu 1+2 ani garantie !

Logo Fein

Promoții de la Fein

Promotii Fein

Click pentru mai multe promoții

Gamă de produse

GĂURIRE
Maşină de găurit-înşurubat cu acumulator
Maşini de găurit
Găurire cu carota în metale
Stand electromagnetic
Maşină de filetat
Maşină de găurit unghiulară
ÎNȘURUBARE
Maşină de găurit-înşurubat cu acumulator
Maşină de înşurubat cu percuţie
FEIN AccuTec
Maşină de înşurubat pentru interioare
Mașină de înșurubat pentru tablă
POLIZARE LA FRECVENȚĂ NORMALĂ
Polizor unghiular compact
Polizoare unghiulare mari
Polizoare drepte
ȘLEFUIREA DE ÎNALTĂ FRECVENȚĂ
POLIZOARE CU BANDĂ ABRAZIVĂ
GRIT GX modular
GRIT GI modular
Polizor cu bandă GRIT GHB ghidat manual
Polizor cu bandă compact GRIT GKS
PRELUCRAREA SUPRAFEȚELOR
Maşini de şlefuit
Maşini de polişat
Aspirator
SCULE OSCILATORII
MultiMaster
SuperCut Construction
SuperCut Automotive
TĂIEREA TABLELOR
Foarfecele de decupat tablă
Foarfecele de tăiat tablă
Foarfecele ronţăitor
TĂIEREA CU FIERĂSTRĂU/FREZAREA
Tăiere cu ferăstrăul pendular
Tăiere ţevi cu ferăstrăul coadă de şoarece
Disc de decupat fereastră
ACCESORII

Mașini de găurit

În anul 1895, FEIN a revoluţionat mediul profesional prin inventarea primei mașini electrice de găurit manuale. Și în ziua de astăzi, mașinile de găurit FEIN sunt caracterizate de același spirit inovator: O tehnologie optimă, dezvoltată în decursul a 120 de ani de experienţă, și constant aceeași calitate excelentă, indestructibilă, fie că este vorba de mașini de găurit, mașini de găurit unghiulare sau mașini de filetat. Disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și forme, cu diametre de găurire de până la 38 mm și turaţii adaptate cu precizie în funcţie de caracteristicile materialului prelucrat, mașinile de găurit FEIN vin în întâmpinarea oricăror cerinţe. Pentru că sunt adaptate exact la cerinţele, lucrările și modurile dumneavoastră de lucru. Cu forma lor ergonomică, greutatea redusă și operarea facilă, precum și calitatea aproape indestructibilă, acestea sunt ideale pentru utilizatori profesioniști. Iar accesoriile optimizate și componentele speciale ale seturilor subliniază încă odată vasta competenţă și experienţă care vă sunt puse la dispoziţie prin intermediul mașinilor de găurit FEIN.

Mașini de înșurubat

Extrem de fiabilă şi adaptată special la varietatea de utilizări, gama de maşini de înşurubat FEIN permite obţinerea unor rezultate excelente şi unei calităţi optime ale înşurubărilor – chiar şi în cele mai dificile condiţii. Atât pentru aplicaţii industriale în serie, cât şi pentru construcţii metalice sau amenajări interioare şi renovări. Ergonomia exemplară, precum şi greutatea deosebit de redusă sunt alte avantaje esenţiale, care facilitează lucrul în condiţii profesionale, eficiente, cu efort minim. Zi de zi. Pe parcursul a mai multor ani.

Experienţa nu înseamnă tot, dar contează foarte, foarte mult. Mai ales când este vorba de proiectarea unor unelte electrice specializate pentru polizare destinate utilizării industriale, respectiv celei meşteşugăreşti şi sunt foarte fiabile, ergonomice şi inovatoare ca toate sculele construite de FEIN. Acestea se fabrică în diferite categorii de putere de la 350 până la 3700 Watt, pentru exploatare intensă cum ar fi domeniul turnătoriei, confecţiilor metalice sau al construcţiilor navale. De la polizoarele unghiulare compacte, prin polizoarele unghiulare mari, până la gama largă a polizoarelor drepte şi a programului variat a sistemelor de frecvenţă înaltă, FEIN nu se lasă mai prejos nici la acest capitol. Fie că e vorba despre alegerea unei maşini optime în funcţie de sarcina dată, solicitarea, durata de viaţă sau fiabilitatea maşinii - FEIN va satisface toate cerinţele.

În electrotehnică, numai frecvenţele care depăşesc 10 kHz sunt considerate frecvenţe înalte. La sculele electrice, acest termen s-a împământenit însă pentru toate frecvenţele de reţea situate peste frecvenţa standard a reţelei (50/60 Hz). Pentru sculele electrice de înaltă frecvenţă, se utilizează actualmentecu preponderenţă o frecvenţă de 300 Hz.
Însă de ce se aduce curentul de la priza electrică la o frecvenţă mai mare? Un motiv este necesarul de putere mai mare. Prin creşterea frecvenţei, se urmăreşte obţinerea unei turaţii mai mari. Direct proporţional cu frecvenţa ridicată creşte şi puterea utilă a motorului: la o frecvenţă de 300 Hz, puterea creşte de şase ori, deoarece frecvenţa este de şase ori mai mare comparativ cu 50 Hz. Convertizoarele de frecvenţă necesare în acest sens, care aduc curentul la frecvenţa mărită, sunt conectate la reţeaua publică de curent alternativ sau trifazic
.
În acelaşi timp, şi multe alte avantaje pledează pentru utilizarea sculelor electrice de înaltă frecvenţă în mediul industrial:

  • Prin puterea crescută, turaţiile ideale, comportamentul constant al turaţiei chiar şi sub sarcină şi puterea de prelucrare enormă asociată creşte sesizabil şi productivitatea.
  • Uzura sculelor este minimizată.
  • În acelaşi timp, sculele electrice de înaltă frecvenţă FEIN sunt concepute constructiv pentru o solicitare maximă şi un efort de întreţinere minim. Aceasta are drept urmare o durabilitate mai lungă, timpi morţi mai scurţi şi un efort de întreţinere şi de reparaţie redus.
  • În cazul utilizării de durată în domeniul industrial, de exemplu în regimul de lucru în mai multe ture, optarea pentru gama de înaltă frecvenţă de la FEIN este nu în ultimul rând o decizie pentru mai multă rentabilitate.

Polizoare cu bandă abrazivă

GRIT by FEIN – acestea sunt polizoare cu bandă abrazivă construite modular şi adaptate în mod optim la aplicaţiile din domeniul prelucrării metalelor. Un sistem foarte rentabil pentru orice pretenţie şi pentru cele mai diverse cerinţe - pentru polizarea cu bandă şi debavurare, precum şi pentru şlefuirea de racordări şi de rotunjiri. Pentru întreaga gamă de lucrări de prelucrare a oţelului şi a oţelului inoxidabil. Cu performantele polizoare cu bandă abrazivă şi modulele ataşabile specifice, se acoperă principalele aplicaţii din domeniul polizării cu bandă în industrie şi meşteşugărie.Înaltele standarde de calitate pe care le aplicăm maşinilor GRIT se reflectă şi prin accesorii şi în special prin benzile de şlefuit. Punem un deosebit accent pe benzi de şlefuit de calitate premium – pentru performanţe de prelucrare maxime şi o durabilitate superioară la prelucrarea metalelor. Aceasta face utilizarea benzilor de şlefuit originale GRIT deosebit de rentabilă.

Prelucrarea suprafețelor

La prelucrarea suprafeţelor, un singur criteriu este important: obţinerea unor rezultate impecabile în toate privinţele. Fie că este vorba de şlefuire sau lustruire - cu vasta gamă de scule electrice FEIN şi seturile profesionale, alcătuite special pentru respectivele aplicaţii, FEIN oferă cele mai bune premise pentru a răspunde şi celor mai exigente cerinţe la prelucrarea suprafeţelor. Aceste rezultate sunt valabile în egală măsură atât în cazul prelucrării oţelului inoxidabil, a lemnului cât şi în amenajări interioare, reparaţii auto şi ambarcaţiuni sau în construcţia de autovehicule speciale. Vă puteţi baza pe FEIN: scule electrice puternice, aproape indestructibile, cu o ergonomie excelentă, care vă permit să lucraţi fără efort şi oboseală; împreună cu gama de accesorii adaptate la nevoile practice, vă garantează rezultatul perfect. Alte produse interesante din domeniul prelucrării suprafeţelor puteţi găsi şi în capitolele Scule oscilante şi Polizoare cu bandă abrazivă.

Scule Oscilatorii

Cu experienţa sa unică de peste 40 de ani în tehnologia maşinilor cu oscilaţii, FEIN oferă prin cele trei sisteme - FEIN MultiMaster, FEIN SuperCut Construction şi FEIN SuperCut Automotive - o gamă de scule electrice oscilante deosebit de puternice şi neîntrecut de versatile, care oferă soluţii adecvate pentru fiecare domeniu şi o rezistenţă unică la solicitare. Pentru fiecare cerinţă, există o soluţie: FEIN SuperCut este specialistul pentru lucrări de amenajări interioare în lemn, reparaţii/schimbări de ferestre, renovarea gresiei/faianţei/băii, instalaţii de încălzire/sanitare, recondiţionarea rosturilor, domeniul maritim şi geamgerii auto. Pentru toţi cei care pun un deosebit preţ pe diversitatea aplicaţiilor, FEIN MultiMaster este alegerea corectă în calitatea sa de sistem universal. Gama largă de accesorii facilitează un domeniu deosebit de larg de utilizări.

Tăierea Tablelor

Tablele ondulate, trapezoidale, plăcile şi profilele din oţel necesită soluţii de tăiere speciale. FEIN ştie tot ce este esenţial pentru tăierea tablei – încă din anul 1927. Din această experiență îndelungată a rezultat o gamă de produse, care prin varietatea şi profesionalismul său sunt neegalate: Foarfecele ronţăitor compact se numără printre cele mai manevrabile scule de tăiat, cu cea mai precisă urmărire a traseului curbiliniu. Foarfecele de tăiat tablă, o sinteză dintre viteza ridicată de tăiere, robusteţe şi fiabilitate. Iar foarfecele de decupat tablă, ideal dacă se doreşte tăierea fără aşchii. În ciuda tuturor diferenţelor, există un numitor comun al sculelor FEIN specializate în prelucrarea tablei: corespund perfect cerinţelor lucrului zilnic.

Tăierea cu Fierăstrăul

Gama FEIN este completată cu scule pentru prelucrarea ţevilor: ferestrău alternativpentru ţevi cu diametrul de până la max. 440 mm, în principal pentru construcţia de instalaţii şi pentru lucrările de racordare la reţelele publice de apă, gaz etc. Pentru construcţia de instalaţii şi de conducte, FEIN produce şi maşini speciale de frezat ţevi pentru tăierea cu freze disc a țevilor cu un diametru de până la cca 3000 mm.

Catalog de produse Fein

Gaurit Insurubare Polizare Oscilante Foarfece Ferastraie Alte produse
Extras produse Fein

Instructiuni utilizare Fein
BLK 2.0 BLK 3.5 GICS
GICS-MMG KBM-32Q KBM-65
KBM 52U, 50Q MultiMaster FMM 250 FMM250 Q SCS 6.3-19T
SCT 5-40, 6-25 SCU 7-9 WSB8-115, WSB13-125